Ăla mic, negru, care respiră greu

De câteva zile încoace oameni din publicitate, PR sau business fac mișto crunt de ”un băiat” care s-a  trezit vorbind tâmpenii despre femei, directori de creație, empatie, imaginație, eficacitate.

Doamnele în special îl pun la zid ca fiind un păcălici misogin, nesimțit, egocentric. Corina Băcanu spune pe pagina ei de Facebook: ”Naumovici este cel care a inventat maneaua publicitară și „creația de premiu”, care nu au făcut altceva decât să îngroape branduri și să scârbească publicitarii de calitate care nu au putut urmări „trendul”. Sigur, domnul Naumovici are și merite, mai ales acela de a seta standarde duble și false care nu au în centru businessul clientului, ci cultul personalității.”

Dar nici domnii nu se lasă mai prejos. Bogdan Manea (Foozie) observă că: ”A fost mai demult cazul lui Neil French, a fost de curând și-al lui Kevin Roberts, iar deunăzi a devenit și-al lui Bogdan Naumovici: gura bate curul. Ce trist sa fii in acest business atâta vreme și să nu realizezi că orice păreri (unele valide, altele eronate) emise sub pretextul sincerității absolute sau al ignorării deliberate a unei realități evidente vor atrage sancțiuni drastice și (datorită social media) cvasi-instantanee.”

Posibil, ba chiar foarte probabil, ca omul să fie praf. Cu siguranță tura asta gura a vorbit fără el iar acum îl ustură-n fund.

În cele 2-3 ocazii în care l-am întâlnit în viața reală, am simțit că face parte din categoria mult zgomot pentru nimic prin urmare nu aș fi avut încredere să-i dau bani nici să-mi cumpere pâine, darmite să-mi facă campanii.

ala-micu

Ce mi se pare strigător la cer este că personajul, proprietar de prăvălie de publicitate și fost director de creație prin agenturi cu ștaif, habar n-are să comunice.

Articolul care i-a promovat panseurile demonstrează că:

  • Nu știe răspunsul la întrebarea pusă dar își iubește necondiționat părerea. E plin de certitudini, a epuizat toate întrebările.
  • Vorbește din talent, fără să se pregătească, ca orice cârpaci. D-aia mesajul sună incoerent, dezlânat, redundant dincolo de nepoliticos și agresiv
  • Vrea să pară inteligent, plin de umor dar jignește grav femeile, clienții, industria care este oricum într-o cădere pe cât de liberă pe atât de ireversibilă
  • Crede că publicul este interesat de el, nu de subiectul abordat
  • Presupune că deține adevărul absolut și rețeta succesului pentru tine chiar dacă ai avut ghinionul să te naști femeie

Poate că directorașul cel viteaz va ieși-n public într-un târziu, așa cum deja au făcut-o puținii lui suporteri, spunând că mesajul i-a fost înțeles greșit și interpretat cu rea voință.

Ar fi o scuză jalnică pentru un ”profesionist de marcă” ce-și câștigă banii comunicând pentru alții, deoarece se presupune ca e capabil să-și transmită clar și răspicat ideile chiar proaspăt sculat din somn fiind.

O reacție logică a clienților ăluia mic, negru, cu capul mare, care respiră greu ar fi să-și mute contul în altă parte pentru că nu-și doresc o agenție de publicitate cu un șef misogin, rigid, cu gura mare, lipsit de bun simț, respect și tact. Le recomand să ia această decizie cât mai curând!